Sezon olimpijski za nami
- 20 maj 2021
Podsumowanie sezonu olimpijskiego w Katolickim Liceum Ogólnokształcącym
w roku szkolnym 2020 – 2021
W mijającym roku szkolnym uczniowie Katolickiego Liceum Ogólnokształcącego zmierzyli się z udziałem w szesnastu olimpiadach przedmiotowych. Olimpiady obejmują z reguły trzy etapy: szkolny, okręgowy i centralny. W przypadku pięciu olimpiad finał centralny był udziałem naszych uczniów. Mierząc się z rówieśnikami z całej Polski, uczniowie KLO zdobyli dwa tytuły laureata oraz trzy tytuły finalisty olimpiady.
- Elizabeth Horvat – 44. Olimpiada Języka Niemieckiego – LAUREAT opiekun: mgr Joanna Grzechulska
- Zuzanna Wolny – XV Ogólnopolska Olimpiada Franciszkańska – LAUREAT – opiekun: mgr Katarzyna Piotrowska
- Hanna Jaskuła – LI Olimpiada Literatury i Języka polskiego – FINALISTA – opiekun: mgr Sylwia Potaman
- Emanuela Con – 62. Olimpiada Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym – FINALISTA – opiekun: prof. Tomasz Sikorski
- Wiktor Janda – Olimpiada Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym – FINALISTA – opiekun: prof. Tomasz Sikorski
Wielkie gratulacje należą się zdobywcom najwyższych laurów i ich opiekunom. Niemniej jednak wszyscy pozostali uczniowie, którzy zmierzyli się z udziałem w olimpiadach na etapie szkolnym, okręgowym lub byli uczestnikami etapu centralnego zasługują na wielkie słowa uznania!
Gratulujemy uczniom i ich opiekunom. Życzymy wielu kolejnych sukcesów!